Lori, YO5LNX

Un radioamator la început de drum


Project maintained by YO5LNX Hosted on GitHub Pages — Theme by mattgraham

Magazine utile pentru radioamatori

În această pagină adun informații despre unde și cum pot procura echipamente și componente specifice radioamatorii din România, cu comentarii despre experiențele personale.

Vă rog să mă contactați dacă cunoașteți alte magazine utile să le pot lista pe această pagină.

Înainte să trec în revistă magazinele de care știu, doresc să menționez opțiunea de a da viață nouă unor echipamente și componente care nu mai sunt de folos proprietarilor actuali, prin achiziționarea lor în stare folosită (“second hand”).

Anunțuri de mică publicitate

Mica publicitate de pe radioamator.ro este o resursă excelentă în acest sens, zilnic se postează zeci de anunțuri de tot felul. Am cumpărat de la mai mulți vânzători, și mi se pare un site de anunțuri mult mai de încredere decât altele mai generice, dar și aici se găsesc ”uscături”, exemple în forumul RadioAmator.ro. Ca aspect negativ aș menționa prețurile ridicate ale unor vânzători, care vând unele produse folosite uneori mai scump decât s-ar putea cumpăra noi. Și nu vorbesc de clone aici, ci de același produs. Într-un fel se poate raționaliza prin faptul că ar dura între 6-8 săptămâni ca să ajungă produsul nou din China, dar tot mi se pare exagerat. Anunțurile cu produse bune și cu preț bun se vând și dispar în câteva ore, așa că merită folosită sindicarea RSS cu un program sau serviciu compatibil pentru a descoperi cât de repede apariția anunțurilor noi.

YO7GOV este un radioamator care postează des anunțuri cu construcții proprii pe care le vinde, și are o pagină dedicată cu lista completă aici.

Magazine online din România (cu secțiuni) dedicate radioamatorilor

2CK

https://2ck.ro/

Hamradioshop/Hobbyfashion

https://hamradioshop.ro/

Anico

https://www.anicoromania.ro/

Alte magazine online din România cu articole utile radioamatorilor

Trec și orașele unde au sediul, la unele există opțiunea de a ridica produsele de la un magazin fizic sau de la sediu și astfel evitarea costurilor de transport.

Magazine online din Uniunea Europeană

Nu se plătesc taxe vamale, iar TVA-ul de obicei este inclus în prețul afișat în magazin.

Magazine online din afara Uniunii Europene

China

Marea Britanie (U.K.)

Statele Unite (U.S.)